Dolar 27,5689
Euro 29,1231
Altın 1.616,15
BİST 8.333,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Silivri’nin iki yakasını birleştirecek çalışmalar başlıyor

Silivri’nin iki yakasını birleştirecek çalışmalar başlıyor
6 Mayıs 2023 21:22
208

Başkan Volkan Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ve teknik heyet ile birlikte kentin iki yakasını bir araya getirecek olan Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak Düzenleme Projesi‘nin başlayacağı alanda incelemelerde bulundu.

Silivri tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen ve kentin iki yakasını bir araya getirecek olan Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak Düzenleme Projesi’nin başlangıcına sayılı günler kaldı. Çalışmalar öncesinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ve teknik heyeti ile birlikte çalışmaların başlayacağı alanda incelemeler yaptı. Bölgede keşif yapan Başkan Yılmaz ve Çolak, Belediye ve Karayolları ekiplerinin koordinasyonunu yerinde değerlendirdi. Çalışmalar esnasındaki trafik akışını ele alan ekipler, yoğunluğu en az seviyede tutmaya yönelik çözümler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

“TEMELLERİNİ ATACAĞIMIZ GÜNÜ SAYIYORUZ”

Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Silivri’nin trafik çilesi bitiyor ve kentin iki yakası Allah’a çok şükür ki bir araya geliyor. Projenin temellerini inşallah çok kısa süre sonra atacağız. Hem D-100 karayolu hem de yan yollardaki sıkışıklık, yani insanların kuzeyden güneye, güneyden kuzeye geçerken çektikleri çile son bulacak. Projemiz onaylandı. Artık temelini atacağımız günü sayıyoruz. Bugün de Karayolları 1. Bölge Müdürümüz Turgay Bey bizi ziyaret ettiler. Bölgede keşifler yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşlarımızın trafik çilesi çekmemeleri için yan yollarda ne gibi önlemler alabiliriz onun üzerine fikir alışverişi yaptık. 40 kilometrelik projede Silivri merkezdeki Devlet Hastanesi ayağının yaklaşık 4 ila 6 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Silivri’mizdeki vatandaşlarımızın bu süre zarfında yaşayacakları trafik sıkışıklığı ve benzeri sıkıntılarda bizleri anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz. Projeye katkılarından dolayı Karayolları 1. Bölge Müdürümüze, Karayolları Genel Müdürümüze, Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.